Vincles d’interès

Construcció i arquitectura sostenible

Agenda de la construcció sostenible:
http://csostenible.net

Lloc web que conté informació detallada sobre diferents temes relacionats amb la construcció sostenible. La informació està ordenada per temàtiques amb conceptes bàsics, bases de dades de productes de construcció, legislació i un blog que s’actualitza amb reportatges i notícies interessants referents a la construcció sostenible.

ATECOS. Assistent tècnic per a la construcció sostenible:
http://www.atecos.es

Lloc web desenvolupat per la Fundación Ambiente, la Fundación de la Universidad Autónoma de Madrid i Miliarium.com amb informació sobre construcció sostenible, tècniques, materials, normativa, etc.

Plataforma edificació Passivhaus:
http://www.plataforma-pep.org

Lloc web d’aquesta associació que té per objectiu d’adaptar i fomentar l’estàndard de passivhause a Espanya. Conté informació sobre els estàndards d’aquest tipus d’arquitectura, notícies i documentació.

Guía de la construcción sostenible:
http://www.ecohabitar.org/PDF/CCConsSost.pdf

Guia editada per l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut que exposa de forma detallada els principis de la construcció sostenible, amb amplia informació tècnica sobre sistemes constructius, materials, instal·lacions, a més de casos de bones pràctiques, enllaços i bibliografia recomanada.

Energies renovables i eficiència energètica

Institut Català d’Energia (ICAEN):
http://www.gencat.cat/icaen

Al web de l’ICAEN trobareu informació actualitzada sobre possibles ajuts relacionats amb les millores energètiques a la llar, a més de totes les accions i programes que es realitzen des d’aquest organisme de la Generalitat de Catalunya per optimitzar els recursos energètics.

Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energía:
http://www.idae.es

Al web d’aquest organisme estatal podeu trobar interessant informació per al ciutadà, i descarregar-vos la Guia pràctica de la energia. Consum eficient i responsable amb informació didàctica sobre el consum d’energia a la llar.

 

Energia minieòlica

Manual práctico de evaluación de una instalación de energia eólica a pequeña escala. Walter Hulshorst. ECON Internacional:
http://www.leonardo-energy.org/espanol/08/manual-practico-de-instalaciones-eolicas-a-pequena-escala

Manual on es dóna informació bàsica i pautes per a qualsevol persona que vulgui instal·lar un sistema d’energia minieòlica. Es pot descarregar des de l’enllaç.

Atles Eòlic d’Espanya. Ministerio de Industria, Turismo,
y Comercio:
http://atlaseolico.idae.es

Lloc web on poden consultar-se les potencialitats eòliques de qualsevol lloc de l’Estat.

Biomassa

Masies sostenibles. Aprofitaments energètics forestals. Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central:
http://www.lcc.cat/web/cooperacio/projecte-masovera.html

Estudi realitzat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) que analitza de forma exhaustiva les possibilitats de la biomassa com a font energètica en diferents tipologies de masies (segons si són habitades tot l’any, si tenen explotacions ramaderes amb necessitats, si tenen o no un bosc associat, etc.).

Àrea d’aprofitaments fusters i biomassa del Centre
Tecnològic Forestal:
http://afib.ctfc.cat

En aquest web pot descarregar-se el butlletí Infobiomassa, les publicacions que es realitzen des d’aquesta Àrea, o estar al corrent de noticies i esdeveniments relatives al món de la biomassa.

L’Observatori de la biomassa:
http://www.idae.es

Espai web del Consorci Forestal de Catalunya que reuneix informació tècnica, actualitzada i especialitzada sobre la biomassa forestal primària.

Gestió de l’aigua 

Agència Catalana de l’Aigua:
http://aca-web.gencat.cat

Web d’aquesta empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona les polítiques del Govern en matèria d’aigua.

Vàters secs

La revista Agrocultura, inclou el següent article, publicat l’hivern del 2005-2006, sobre vàters secs:
http://www.agro-cultura.org/article.php?article=19

Web de l’Associació de Llicenciats/des i Estudiants en Ciències Ambientals de les Illes Balears – ALCAIB. Podeu trobar-hi el document: De l’excusat al vàter de compost; una presentació que explica com funciona un vàter sec, els tipus que hi ha, exemples pràctics, etc. realitzada per Caterina Amengual Morro.