La iniciativa Masies + sostenibles, menció en el premi de Medi Ambient 2012

La iniciativa Masies + sostenibles, menció en el premi de Medi Ambient 2012

La iniciativa masies + sostenibles emmarcada dins del projecte Masovera ha rebut, en l’acte de celebració del dia mundial del medi ambient a Barcelona i presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, una menció honorífica en el marc del premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya a projectes de recerca, desenvolupament i innovació del medi ambient.

Masies + sostenibles ha apostat per la sostenibilitat en l’hàbitat dispers que caracteritza el territori, on la seva icona és la masia; a través del projecte s’han desenvolupat accions dirigides a millorar aspectes relacionats amb la gestió energètica, urbanística, constructiva i social de les masies. Les principals accions han estat la creació de la guia de la masia sostenible, la realització de les jornades masies + sostenibles i la divulgació del documental Viure a la masia, a més d’activitats complementàries com el primer cicle de cinema de medi ambient.

El gerent del Consorci comenta “que la menció honorífica és un guardó que reconeix la feina que es va realitzant des de fa 3 anys en el projecte per tal de potenciar la sostenibilitat en els territoris rurals” a més “d’agrair el recolzament del Centre d’Estudis Lacetans, que ha estat l’entitat proposant del projecte davant de la Generalitat”.

El premi de medi ambient 2012 és creat per reconèixer la tasca de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de la conservació de l’entorn. S’emmarca enguany en la celebració de l’any internacional de l’energia sostenible per a tothom proclamat per les Nacions Unides, amb el propòsit de reconèixer la importància de l’accés sostenible a l’energia, l’eficiència energètica i l’energia renovable en l’àmbit local, nacional, regional i internacional, per al desenvolupament econòmic sostenible i la consecució dels objectius de desenvolupament del mil·lenni.

Data noticia: 08.06.2012

 

Author Bio