El projecte masies + sostenibles es presenta a la convocatoria de cooperació catalana anualitat 2013

El projecte masies + sostenibles es presenta a la convocatoria de cooperació catalana anualitat 2013

El projecte masies + sostenibles es presenta a la convocatòria de cooperació catalana de l’anualitat 2013 amb la participació de 9 Grups d’Acció Local del territori català.

L’objectiu d’aquest projecte és  tendir a la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència dels habitatges i assentaments rurals aïllats, com les masies; mitjançant alternatives de desenvolupament sostenibles per millorar les condicions de vida dels seus habitants d’acord amb les seves necessitats i comoditats actuals.

La coordinació del projecte és assumida pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i els socis seran el Consorci Ceder Pallars – Ribagorça, Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Consorci GAL Noguera – Segrià Nord, Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, Consorci Leader Priorat – Baix Camp, Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.

El fet de treballar en comú entre els diversos territoris catalans posarà en valor les experiències existents i permetrà l’intercanvi de professionals, de tècniques i d’experiències interessants per desenvolupar la sostenibilitat.

En definitiva, és una nova proposta de sostenibilitat dirigida a l’hàbitat dispers de tot el territori rural català per fomentar l’ús de les energies renovables, de la rehabilitació amb criteris sostenibles i per fomentar l’equilibri econòmic, ambiental i social.

 

Data noticia: 12.07.2013

Author Bio